Kom gratis kijken! Mail voor een afspraak

De zeeverkenners is een gezellige groep jongens en meiden van 11 tot en met 14 jaar die elke zaterdagmiddag samen komen. De activiteiten zijn zeer divers en spelen zich vooral af op en rond het water. Bij de Zeeverkenners wordt er meer aandacht besteed aan het leren roeien en zeilen. Ook komen dingen als kaart & kompas, tochttechnieken, samen werken, vuur stoken en pionieren aan bod.

Hoe is de groep onderverdeeld

De Zeeverkenners zijn verdeeld in 4 bakken. Iederen bak bestaat uit een bootsman, kwartiermeester en ongeveer 4 baksleden. De bootsman is de eerste verantwoordelijke binnen een bak en de kwartiermeester ondersteunt hem/haar daarbij. Het systeem te vergelijken met de topper en tipper bij de Dolfijnen. De bakken zijn te verkennen aan de bakslinten, welke bevestigd worden aan het uniform.
De indeling van de bakken wordt soms veranderd, bijvoorbeeld als er kinderen overvliegen naar de Wilde vaart.

Opkomsten

Normale opkomst is zaterdag van 14.00 uur tot 16.30 uur. Afwijkende opkomsttijden worden van tevoren door ons per e-mail gemeld.

Dienstbak

De bakken hebben om de beurt corvee. Dat houdt in dat ze een aantal dingen (afwassen, vegen, vlag opvouwen enz.) moeten doen na de opkomst. Hier zijn ze ongeveer 20 minuten bezig.

Afmelden voor een opkomst

Wanneer een zeeverkenner een keer niet kan komen, ontvangen wij graag vroegtijdig een bericht hiervan per telefoon of e-mail.

Kampen

De Zeeverkenners gaan meerdere malen per jaar op kamp. Het zomerkamp is het hoogtepunt van het jaar en duurt 8 dagen lang. Dan zijn we 8 dagen lang met z’n allen op, rond en in het water te vinden. Met Hemelvaart wordt er door de regio Lek en IJsselstreek een regio kamp georganiseerd, genaamd Ontmoeting. Hier zijn wij ieder jaar weer te vinden. Ook proberen we twee maal per jaar een weekendkamp te organiseren.    

Vaarmateriaal

We beschikken over 3 Lelievletten: de 1438 (Alk), 1439 (Stormvogel) en 1321 (Stern).
Deze worden gebruikt om te leren roeien, zeilen en te leren varen met een buitenboordmotor.